Seglarskolan

Välkommen till BMBKs Seglarskola!

Stort TACK till alla barn, föräldrar och instruktörer för en fantastisk seglarskola i somras trots pandemin! Nu ser vi fram emot en härlig sommar 2022 nere på Tampen! 

Nytt för i år: vi har ersatt Tävlingsgruppen med en Ungdomsgrupp. Du ska vara född år 2008 – 2010 och gått blå grupp minst 2v.

När öppnar anmälan till seglarskolan?

Anmälan till sommarens seglarskola öpnnar kl. 9.00 den 1 maj 2022 och det är “först till kvarn som gäller”. Från 1 maj kan du anmäla dig här: “klicka här”

Vilka veckor blir det seglarskola i sommar?

Vi kommer att bedriva seglarskola v.28 – v.31. Måndag till fredag kl. 9.00 – 15.00 med paus för lunch kl. 11.30 – 12.30.

V.28 Nybörjargrupp och Blå grupp

V.29 Nybörjargrupp och Grön grupp

V.30 Nybörjargrupp och Ungdomsgruppen och Blå grupp

V.31 Nybörjargrupp och Grön grupp

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till? 

Nybörjargruppen: här går barn som ska fylla 8år (född 2014)+gått Sjölekis tidigare eller äldre barn som aldrig har gått nybörjargruppen tidigare. Alla barnen måste kunna simma 200m på djupt vatten. Här lånar/hyr man båt vilket ingår i kursavgiften.

Grön grupp: här går barn som har gått 1v nybörjargrupp eller gått grön grupp tidigare. Här lånar/hyr man båt vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen båt.

Blå grupp: här går barn som har gått minst 2v grön grupp eller blå grupp tidigare. Här lånar/hyr man båt vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen båt.

Ungdomsgruppen: här går barn födda år 2008 – 2010 och har gått minst 2 veckor blå grupp tidigare. Här lånar/hyr man båt vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen båt.

Vad kostar det att gå i seglarskola?

Nybörjargrupp: 2150kr/v* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Grön grupp: 2400kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Blå grupp: 2400kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Ungdomsgrupp: 2400kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

*Om eleven redan är medlem i BMBK för verksamhetsåret 2022, reduceras avgiften med 100kr vid inbetalning.

Om du har egen båt reduceras kursavgiften med 700kr, gäller grön, blå och ungdomsgrupp.

Anmälningsvillkor

Du kommer att få en bekräftelse via mejl på din kursanmälan inom 1v och då får du information om hur du ska betala. Anmälan är sedan klar när man har betalt medlemsavgiften+kursavgiften.

Om det blir färre än 5st elever per grupp kommer kursen att bli inställd och då får du tillbaka den summa som ni swishat in för kursen.

Villkor för avbokning av kurs

Om du behöver avboka din kurs behöver du meddela bmbk.seglarskola@gmail.com senast 3v före kursstart för att få tillbaka inbetald kursavgift.

Nybörjargruppen:  Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och viljan att fortsätta segla. Här lär du dig seglingstermer, riggning av båten, kapsejsning, ta dig fram med optimistjollen på land och hav och sjövett. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

Grön grupp: Här fortsätter vi att repetera de grundläggande delarna, skapa trygghet på vattnet och utöva de olika seglingssätten. De barn som har gått grön grupp tidigare kommer att få förbereda sig inför blå grupp. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

Blå grupp: Här lär vi oss hur vi startar, seglar snabbaste vägen, viktiga väjningsregler, trimning av båten och mycket mer. För de barn som har gått blå grupp tidigare kommer att få förbereda sig att vara med på en poängsegling på klubben. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

Ungdomsgrupp: Här fortsätter vi att öva på det vi har lärt oss i blå gruppen och beger oss ut på äventyr! Lära känna nya kompisar och ha kul!

För användning av privat båt (gäller ej nybörjargruppen) under seglarskoleveckan måste utrustningen vid kursstart uppfylla Seglarskolans generella säkerhetskrav. I god tid innan kursstart rekommenderas att egen utrustning kontrolleras så den överenstämmer med klubbens krav (se checklista).

En besiktning av utrustning kommer utföras vid kursstart och om säkerhetsbrister identifieras behöver dessa åtgärdas innan båten får användas under kursen. Besiktning görs måndag kl. 8.30 samma vecka som du bokat din kurs. Seglarskolan har ingen extra utrustning att låna ut/sälja. Ägaren ansvarar för att utrustningen är ansvarsförsäkrad

Vid kursstart ses vi vid klubbhuset på Tampen där instruktörerna tar emot dig. En vuxen till eleven bör vara på plats för att få information om vad som kommer att ske under veckan. Se till att ta med flytväst+ombyte och kläder efter väder redan på måndagen. Vid varmt väder medtag extra stor vattenflaska.

Eleverna har lunchpaus mellan kl. 11.30 – 12.30. Det går bra att äta hemma eller ta med sig lunch och äta den på plats. Det finns tillgång till kylskåp och micro. Det kommer att finnas en ledare på plats. OBS! Packa ej lunchen i glasförpackning eller dryck i glasflaska! 

Om pandemin sätter fart igen så önskar vi att man äter sin lunch hemma om det är möjligt.

Det har kommit en del önskemål om att skapa en grupp även för ungdomar och vuxna. Idag har vi enbart optimistjollar att tillgå men det finns möjlighet att bilda en eftermiddagsgrupp kl 15-18 om man har egen båt. Vid intresse skicka ett mejl till bmbk.seglarskola@gmail.com 

På tisdagar v.28-31 kl. 15.30-17.30 kommer vi att bedriva träningssegling för alla medlemmar som vill prova på eller träna lite extra. Det går bra att låna en av våra optimistjollar och  ungdomar/vuxna tar med egen båt. 

Det går bra att hyra en optimistjolle för 100kr/timme för alla medlemmar, kl. 15.00-18.00 måndag-torsdag v.28-31 eller i samband med poängseglingarna. Fråga någon av instruktörerna nere på Tampen och swisha eventuellt medlemskap+100kr till BMBK: 1236445241 (“båthyra”)

Privatlektion med instruktör kostar från 500kr/timme beroende på antal deltagare.
Poängseglingar

För alla ni som vill prova på att tävla så har vi poängseglingar på söndagar. Det går bra att låna en optimistjolle om man är medlem och det finns en instruktör på plats som visar hur allt går till. Samling kl. 10.00. Se mer information under fliken “kappseglingsverksamheten”

Lite bilder från tidigare år på seglarskolan.

Välkommen med eventuella frågor/funderingar via mail till Susanne Iwarson Isdahl på: bmbk.seglarskola@gmail.com