Seglarskolan

Välkommen till BMBKs Seglarskola 2024!

Nu är årets seglarskola igång! Det finns fortfarande platser kvar till vecka 30 och 31 – och vi har öppnat upp för anmälningar till en extra ungdomsgrupp vecka 31. Välkomna!

Anmälan

I år har vi ett nytt anmälningsformulär här på sidan där du kan se hur många platser som finns kvar till respektive vecka och anmäla och betala direkt. Först till kvarn gäller!

Till anmälan >>

Vilka veckor blir det seglarskola i sommar?

Vi kommer att bedriva seglarskola v.28 – v.31. Måndag till fredag kl. 9.00 – 15.00 med paus för lunch kl. 11.30 – 12.30. Under vecka 29 kommer triss-SM att arrangeras på Bohus-Malmön vilket påverkar tiderna för seglarskolan. 

Vecka 28: Nybörjargrupp och Blå grupp

Vecka 29: Nybörjargrupp och Grön grupp (söndag-torsdag pga Triss-SM)

Vecka 30: Grön grupp och Ungdomsgrupp

Vecka 31: Blå grupp, Ungdomsgrupp, Grön grupp

 

 Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till?

Sedan ett par år tillbaka behöver du inte längre gå två gånger i grön eller blå grupp, bara om du vill.

  • Nybörjargrupp: här går barn som ska fylla 8 år (född 2016) + gått Sjölekis tidigare eller äldre barn som aldrig har gått nybörjargruppen tidigare. Alla barnen måste kunna simma 200m på djupt vatten. Här lånar/hyr du båt vilket ingår i kursavgiften.

  • Grön grupp: här går barn som har gått 1v i nybörjargrupp. Här lånar/hyr du båt vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen båt.

  • Blå grupp: här går barn som har gått minst 1v i grön grupp. Här lånar/hyr du båt vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen båt.

  • Ungdomsgruppen:  här går barn/ungdomar som har gått minst 1v i blå grupp. Här varvar vi optimistsegling med att segla Feva. Här lånar/hyr du optimist vilket ingår i kursavgiften. Här går det bra att ha egen optimist.

Vad kostar det att gå i seglarskola?

Nybörjargrupp: 2200kr/v* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Grön grupp: 2450kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Blå grupp: 2450kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

Ungdomsgrupp: 2450kr* (kursavgift, båthyra, medlemskap)

*Om eleven redan är medlem i BMBK för verksamhetsåret 2023, reduceras avgiften med 100kr vid inbetalning.

Om du har egen båt reduceras kursavgiften med 700kr, gäller grön, blå och ungdomsgrupp.

Anmälningsvillkor

Du kommer att få en bekräftelse på din kursanmälan direkt i samband med anmälan och betalning.

Om det blir färre än 5st elever per grupp kommer kursen att bli inställd och då får du tillbaka den summa som ni betalt in för kursen.

Villkor för avbokning av kurs

Om du behöver avboka din kurs behöver du meddela seglarskola@bmbk.nu senast 3v före kursstart för att få tillbaka inbetald kursavgift.

Nybörjargruppen:  Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och viljan att fortsätta segla. Här lär du dig främst att styra, segla halvvind och runda en boj, riggning av båten, tilläggning, enkla knopar och kapsejsning. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

 

Grön grupp: Här fortsätter vi att repetera det som vi har lärt oss i nybörjargruppen. Vi lär oss att segla, kryss, slör och läns, viktiga knopar och enkla väjningsregler och mycket mer. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

 

Blå grupp:  Här fortsätter vi att repetera det som vi har lärt oss i grön grupp. Vi lär oss mer om väjningsregler, seglar snabbaste vägen, hur man startar, trimning av båten och mycket mer. Lära känna nya kompisar, leka och ha kul!

 

Ungdomsgrupp: Här fortsätter vi att öva på det vi har lärt oss i blå gruppen och lär oss att segla FevaLära känna nya kompisar och ha kul!

För användning av privat båt under seglarskolan måste utrustningen uppfylla seglarskolans generella säkerhetskrav. Om din båt inte uppfyller klubbens säkerhetskrav kan båten inte användas och du behöver hyra en båt av klubben.

I god tid innan kursstart rekommenderas att egen utrustning kontrolleras så den stämmer överens med klubbens krav (se checklista). Ägaren ansvarar för att utrustningen är ansvarsförsäkrad

Vid kursstart ses vi vid klubbhuset på Tampen där instruktörerna tar emot dig. En vuxen till eleven bör vara på plats för att få information om vad som kommer att ske under veckan. Se till att ta med flytväst+ombyte och kläder efter väder redan på måndagen. Vid varmt väder medtag extra stor vattenflaska.

Eleverna har lunchpaus mellan kl. 11.30 – 12.30. Det går bra att äta hemma eller ta med sig lunch och äta den på plats. Det finns tillgång till kylskåp och micro. Det kommer att finnas en ledare på plats. OBS! Packa ej lunchen i glasförpackning eller dryck i glasflaska! 

Det har kommit en del önskemål om att skapa en grupp även för ungdomar och vuxna. Idag har vi enbart optimistjollar att tillgå men det finns möjlighet att bilda en eftermiddagsgrupp kl 15-18 om man har egen båt. Vid intresse skicka ett mejl till seglarskola@bmbk.nu

På tisdagar v.28-31 kl. 15.30-17.30 kommer vi att bedriva träningssegling för alla medlemmar som vill prova på eller träna lite extra. Det går bra att låna en av våra optimistjollar. Ungdomar/vuxna som vill segla större båtar tar med egen båt. 

Det går bra att hyra en optimistjolle för 100kr/timme för alla medlemmar, kl. 15.00-18.00 måndag-torsdag v.28-31 eller i samband med poängseglingarna. Fråga någon av instruktörerna nere på Tampen och swisha eventuellt medlemskap+100kr till BMBK: 1236445241 (“båthyra”)

Privatlektion med instruktör kostar från 500kr/timme beroende på antal deltagare.

För alla ni som vill prova på att tävla så har vi poängseglingar vissa söndagar, se kalendern. Det går bra att låna en optimistjolle om man är medlem och det finns en instruktör på plats som visar hur allt går till. Samling kl. 10.00. Se mer information under fliken “kappseglingsverksamheten”.

Lite bilder från tidigare år på seglarskolan.

Välkommen med eventuella frågor/funderingar via mail till Karin Tideström och de andra i selgarskolegruppen på: seglarskola@bmbk.nu