Seglarskola och Sjölekis

Välkommen till BMBKs seglarskola och sjölekis!

Vi skulle vilja börja med att tacka alla barn, föräldrar och instruktörer för att det blev en fantastisk seglarskole- och sjölekis sommar 2020 trots pandemin! Nu ser vi fram emot en härlig sommar 2021 nere på Tampen! 

Vi kommer att öppna anmälan till sommarens seglarskola och sjölekis kl. 9.00 den 1 maj 2021.Vi kommer att bedriva seglarskola v.28 – v.31 och sjölekis v.28 – v.30 

Vi kommer att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer vad gäller Covid-19. Vi kommer att ta ett beslut om det blir seglarskola och sjölekis kring midsommar och kommer att lägga ut information här på denna sida. Vi öppnar anmälan 1 maj och det är “först till kvarn” som gäller och om vi kommer att behöva ställa in kurserna så kommer ni att få hela kursbeloppet tillbaka.
Se mer information och anmälan till seglarskolan/sjölekis här: 
“Information och anmälan till årets kurser, klicka här”

Seglarskola för ungdomar/vuxna

Det har kommit en del önskemål om att skapa en grupp även för ungdomar och vuxna. Idag har vi enbart optimistjollar att tillgå men det finns möjlighet att bilda en eftermiddagsgrupp kl 15-18 om man har egen båt. Vid intresse skicka ett mejl till bmbk.seglarskola@gmail.com 

Träningssegling

På tisdagar v.28-31 kl. 15.30-17.30 kommer vi att bedriva träningssegling för alla medlemmar som vill prova på eller träna lite extra. Det går bra att låna en av våra optimistjollar och  ungdomar/vuxna tar med egen båt. 

Hyra av optimistjolle

Det går bra att hyra en optimistjolle för 100kr/timme för alla medlemmar, kl. 15.00-18.00 måndag-torsdag v.28-31 eller i samband med poängseglingarna. Fråga någon av instruktörerna nere på Tampen och swisha eventuellt medlemskap+100kr till BMBK: 1236445241 (“båthyra”)

Privatlektion

Privatlektion med instruktör kostar från 500kr/timme beroende på antal deltagare.
Poängseglingar

Poängseglingar

För alla ni som vill prova på att tävla så har vi poängseglingar på söndagar. Det går bra att låna en optimistjolle om man är medlem och det finns en instruktör på plats som visar hur allt går till. Samling kl. 10.00. Se mer information under fliken “kappseglingsverksamheten”

Välkommen med eventuella frågor/funderingar via mail till Susanne Iwarson Isdahl på: bmbk.seglarskola@gmail.com

Anmälan till seglarskola & sjölekis

Välkommen att anmäla dig till sjölekis och seglarskolan 2021
Vi kommer att bedriva seglarskola v.28 – v.31 och sjölekis v.28 – v.30
Det kommer att finnas 4st olika seglarskolegrupper att välja på och det kommer att finnas 2st grupper för sjölekis, en förmiddagsgrupp och en eftermiddags grupp.
Sjölekis:

Barn 6år (under året) och upp till 8år är välkomna att anmäla sig till BMBKs sjölekis (max 8st barn/grupp). Här ges en introduktion till segling och båtliv på ett lekfullt och kravlöst sätt. Tanken är att man ska få upp ögonen för havet, vindar och segelbåtar. Kursen kan ses som en förberedelse till seglarskolans nybörjarkurs. Man får under dessa halvdagar följa med BMBKs instruktörer ut på havet i motorbåt, sitta med i optimistjolle, fiska krabbor, bada, leka roliga lekar och mycket mer. Vi ställer inga krav på simkunnighet men en egen flytväst och vattenvana krävs.

Man kan välja om man vill gå förmiddagskursen kl. 9.00 -11.30 eller eftermiddagskursen kl. 12.30-15.00 måndag – fredag v.28-30. Vi samlas vid klubbhuset på Tampen. Vid kursstart bör en förälder till barnet vara på plats för att få information om vad som kommer att ske under veckan. Se till att ta med flytväst+ombyte och kläder efter väder redan på måndagen.

Kostnaden för sjölekis är 600kr/barn och vecka. För att få en plats behöver även barnet vara medlem och du kan antingen välja att betala 100kr/barn eller betala in 350kr för hela familjen, dvs familjemedlemskap.

Vid deltagande i kursaktivitet är eleven olycksfallsförsäkrad vid inbetalning av medlemsavgift per person.

Anmälningsvillkor

Det är “först till kvarn” som gäller och anmälan är klar när man har betalt medlemsavgiften+kursavgifen inom 3 dagar efter att man har fått en bekräftelse via mejl på din kursanmälan inom 1v. Om det blir färre än 5st elever per grupp kommer kursen att bli inställd och då får du tillbaka den summa som ni swishat in för kursen.

Villkor för avbokning av kurs

Om du behöver avboka din kurs behöver du meddela bmbk.seglarskola@gmail.com senast 3v före kursstart för att få tillbaka inbetald kursavgift.

Anmälan till sjölekis sker här: “Till anmälan klicka här”
Seglarskolan:
Kurserna är måndag-fredag kl. 9.00 -15.00 med lunchtid kl. 11.30 – 12.30. Vi önskar att man äter sin lunch hemma om det är möjligt. I slutet på april kommer vi att lägga ut vilka kurser som blir respektive vecka. De kurser som kommer att bedrivas i sommar är nybörjargrupp, Grön grupp, Blå grupp och Tävlingsgrupp.

Nybörjargrupp -du skall vara minst 8år (under året) och kunna simmar 200m på djupt vatten.Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och viljan att fortsätta segla. Här lär du dig seglingstermer, riggning av båten, kapsejsning, ta dig fram med optimistjollen på land och hav och sjövett.

Alla barn i denna grupp behöver hyra en optimistjolle till reducerat pris då barnen delar på ett antal optimister. Vi rekommenderar inte att eleven har privat båt under nybörjarkursen då risken finns att den privata båten skadas.

Grön grupp – du har gått nybörjargruppen eller grön grupp. Här fortsätter vi att repetera de grundläggande delarna, skapa trygghet på vattnet och utöva de olika seglingssätten. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå flera gånger om man inte vill lära sig att tävla. Vi kommer att dela upp barnen i grupper beroende på kunskapsnivå.

Blå grupp – du vill lära dig att segla poängsegling och du har gått grön grupp eller blå grupp. Här lär vi oss hur vi startar, seglar snabbaste vägen, viktiga väjningsregler, trimning av båten och mycket mer. Målet är att våga vara med och segla en poängsegling på söndagar nere på klubben med hjälp av instruktör. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå flera gånger.

Tävlingsgrupp – för barn som är med och seglar poängseglingar och som tidigare har gått i blå grupp, eller tävlingsgrupp. Här fortsätter vi att ”finslipa” på det vi har lärt oss i den Blå gruppen och mycket mer. Målet är att känna sig förberedd för att segla i sin hemmaklubb under höst och vår om man vill. Här rekommenderas att man har egen båt men det går bra att hyra.

Vid kursstart bör en förälder till barnet vara på plats för att få information om vad som kommer att ske under veckan. Se till att ta med flytväst+ombyte och kläder efter väder redan på måndagen.

Det krävs minst 5st barn/grupp för att det ska bli seglarskola/sjölekis och blir kursen inställd blir ni föräldrar kontaktade 1v före kursstart.

Vid deltagande i kursaktivitet är eleven olycksfallsförsäkrad vid inbetalning av medlemsavgift per person.

Avgifter för en veckas seglarskola
Avgift/vecka Kurs Övrig information

2150kr* Nybörjargrupp kursavgift 1600kr + båthyra 450kr + medlemskap 100kr
2400kr* Grön-, Blå- och Tävlingsgrupp kursavgift 1600kr + båthyra 700kr + medlemskap 100kr
1700kr* Grön-, Blå- Tävlingsgrupp
Eleven har Privat båt. Avgiften inkluderar; kursavgift 1600kr + medlemskap 100kr

*Om eleven redan är medlem i BMBK för verksamhetsåret 2021, reduceras avgiften med 100kr vid inbetalning.

Seglarskoleschema för sommaren 2021

V.28 Grön grupp och Blå grupp

V.29 Nybörjargrupp, Grön grupp, Tävlingsgrupp

V.30 Nybörjargrupp och Blå grupp

V.31 Nybörjargrupp och Grön grupp

Vid användning av privat båt

För användning av privat båt (gäller ej nybörjargruppen) under seglarskoleveckan måste utrustningen vid kursstart uppfylla Seglarskolans generella säkerhetskrav. I god tid innan kursstart rekommenderas att egen utrustning kontrolleras så den överenstämmer med klubbens krav (se checklista).

En besiktning av utrustning kommer utföras vid kursstart och om säkerhetsbrister identifieras behöver dessa åtgärdas innan båten får användas under kursen. Besiktning görs måndag kl. 8.30 samma vecka som du bokat din kurs. Seglarskolan har ingen extra utrustning att låna ut/sälja. Ägaren ansvarar för att utrustningen är ansvarsförsäkrad

Anmälningsvillkor
Det är “först till kvarn” som gäller och anmälan är klar när man har betalt medlemsavgiften+kursavgifen inom 3 dagar efter att man har fått en bekräftelse via mejl på din kursanmälan. Om det blir färre än 5st elever per grupp kommer kursen att bli inställd och då får du tillbaka den summa som ni swishat in för kursen.

Villkor för avbokning av kurs

Om du behöver avboka din kurs behöver du meddela bmbk.seglarskola@gmail.com senast 3v före kursstart för att få tillbaka inbetald kursavgift.

Anmälan
Anmälan till seglarskolan sker här: