Hoppa till sidans innehåll

Anmälan Seglarskola & Sjölekis


 

Anmälan till BMBKs Seglarskola öpnnar kl. 9.00 den 1 maj 2020.

Vi kommer att bedriva seglarskola och sjölekis v.28-31.

 Seglarskolan 2020

Kurserna är måndag-fredag kl. 9.00-15.00 med lunchtid kl. 11.30-12.30.

 Det kommer att finnas 4st olika seglarskolegrupper att välja på och det kommer att finnas 2st grupper för sjölekis, en förmiddagsgrupp och en eftermiddags grupp.

 De grupper som går att anmäla sig till i sommar är:

 Nybörjargrupp -du skall vara minst 8år (under året) och kunna simmar 200m på djupt vatten och du  har inte gått seglarskola tidigare. Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och viljan att fortsätta segla. Här lär du dig seglingstermer, riggning av båten, kapsejsning, ta dig fram med optimistjollen på land och hav och sjövett.

 Alla barn i denna grupp behöver hyra en optimistjolle till reducerat pris då barnen delar på ett antal optimister. Vi rekommenderar inte att eleven har privat båt under nybörjarkursen då risken finns att den privata båten skadas.

 Grön grupp – du har gått nybörjarkursen, grön grupp eller fortsättning I. Här fortsätter vi att repetera de grundläggande delarna, skapa trygghet på vattnet och utöva de olika seglingssätten. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå flera gånger om man inte vill lära sig att tävla. Vi kommer att dela upp barnen i grupper beroende på kunskapsnivå.

 Blå grupp – du vill lära dig att segla poängsegling och du har gått grön grupp, blå grupp, fortsättning II, III. Här lär vi oss hur vi startar, seglar snabbaste vägen, viktiga väjningsregler, trimning av båten och mycket mer. Målet är att våga vara med och segla en poängsegling på söndagar nere på klubben med hjälp av instruktör. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå flera gånger.

 Tävlingsgrupp - för barn som är med och seglar poängseglingar och som tidigare har gått i blå grupp, forts. III eller tävlingsgrupp. Här fortsätter vi att ”finslipa” på det vi har lärt oss i den Blå gruppen och mycket mer. Målet är att känna sig förberedd för att segla i sin hemmaklubb under höst och vår om man vill. Här rekommenderas att man har egen båt men det går bra att hyra.

 Sjölekis: Barn 6år (under året) och upp till 8år är välkomna att anmäla sig till BMBKs sjölekis (max 8st barn/grupp). Här ges en introduktion till segling och båtliv på ett lekfullt och kravlöst sätt. Tanken är att man ska få upp ögonen för havet, vindar och segelbåtar. Kursen kan ses som en förberedelse till seglarskolans nybörjarkurs. Man får under dessa halvdagar följa med BMBKs instruktörer ut på havet i motorbåt, sitta med i optimistjolle, fiska krabbor, bada, leka roliga lekar och mycket mer. Vi ställer inga krav på simkunnighet men en egen flytväst och vattenvana krävs. Man kan välja om man vill gå förmiddagskursen kl. 9.00 -11.30 eller eftermiddagskursen kl. 12.30-15.00  måndag – fredag v.28-30.

 

Vid kursstart bör en förälder till barnet vara på plats för att få information om vad som kommer att ske under veckan. Se till att ta med flytväst+ombyte och kläder efter väder redan på måndagen.

Det krävs minst 5st barn/grupp för att det ska bli seglarskola/sjölekis och blir kursen inställd blir ni föräldrar kontaktade 1v före kursstart.

Vid deltagande i kursaktivitet är eleven olycksfallsförsäkrad vid inbetalning av medlemsavgift per person.

Avgifter för en veckas seglarskola/sjölekis
Avgift/vecka Kurs Övrig information
600kr Sjölekis Gäller förmiddag- eller eftermiddags gruppen
2050kr* Nybörjargrupp Inkluderar; kursavgift 1500kr + båthyra 450kr + medlemskap 100kr
2400kr* Grön-, Blå- och Tävlingsgrupp Inkluderar; kursavgift 1500kr + båthyra 800kr + medlemskap 100kr
1600kr* Grön-, Blå- och Tävlingsgrupp

Eleven har Privat båt

Avgiften inkluderar; kursavgift 1500kr + medlemskap 100kr

 *Om eleven redan är medlem i BMBK för verksamhetsåret 2020, reduceras avgiften med 100kr vid inbetalning. Gäller ej Sjölekis.  

Vid användning av privat båt

För användning av privat båt (gäller ej nybörjargruppen) under seglarskoleveckan måste utrustningen vid kursstart uppfylla Seglarskolans generella säkerhetskrav. I god tid innan kursstart rekommenderas att egen utrustning kontrolleras så den överenstämmer med klubbens krav (se checklista). En besiktning av utrustning kommer utföras vid kursstart och om säkerhetsbrister identifieras  behöver dessa åtgärdas innan båten får användas under kursen. 
Seglarskolan har ingen extra utrustning att låna ut/sälja. Ägaren ansvarar för att utrustningen är ansvarsförsäkrad

Anmälningsvillkor

Faktura på anmäld kurs kommer att skickas i samband med anmälan och vid utebliven betalning efter sista betalningsdatum garanteras ej din plats.

Avbokning av kurs

Kurs som avbokas meddelas till This is a mailto link  Återbetalning sker vid avbokning tidigare än 20 dagar från kursstart.

 

         

 

 

Uppdaterad: 15 MAR 2019 08:30 Skribent: Susanne Iwarson Isdahl
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Bohus-Malmöns BK - Segling
Johnny Isdahl, Lillevalevägen 40
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: +46703784910
E-post: This is a mailto link

Se all info