Hoppa till sidans innehåll

Kursbeskrivningar 2019


Nybörjarkurs:

Du skall vara minst 8 år (under året) och kunna simma 200 m på djupt vatten.

Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo. Du lär dig seglartermer, namnen på båtens olika delar, seglingens grunder och sjövett. Du lär dig också att rigga och segla båten. Vi lär oss att kapsejsa och känna oss trygga ute på vattnet.  Det här är också kursen för dig som gick förra året men vill fräscha upp dina kunskaper. (Motsvarar Nybörjarkurs i SSF:s seglarskola.)

 

Grönkurs:

Denna kurs kräver genomgången nybörjarkurs. Du skall också kunna framföra båten själv i lugnt vatten. Vi lägger betoningen på att kryssa, slöra och länsa. Vi lär oss väjningsregler och mer om segling. (Motsvarar Fortsättningskurs i SSF:s seglarskola.)

 

Blåkurs:

Du bör kunna alla seglingssätt väl och till stor del kunna framföra båten själv. Vi lär oss grunderna till kappsegling.
Den här kursen är också för dig som är sugen på att vidareutvecklas inom kappseg­ling. Vi övar på teknik och taktik. Du bör kunna hantera båten i ”alla” väder. Ev. ges tillfälle till introduktion till sjökort och navigation. (Motsvarar Kappseglingskurs i SSF:s seglarskola.)

Tävlingsgrupp

Denna kursen har fokus på kappsegling regler och taktik, start träning kappseglingar och trimning av egna båten.  Med tanke på att vi har starka kappseglar namn bland instruktörerna så ges här en unik möjlighet i att vinna tävlings kunskap.

E-jolle, Triss.

Om Ni är intresserade av att lära er segla större jolle, kontakta Seglarskolan så kan vi se hur vi löser det gemensamt!  Vi vill gärna medverka till att lite äldre barn och ungdomar fortsätta segla när ni vuxit ur optimisten. 

 

Poängseglingar och regattor:

På våra poängseglingar och regattor kan alla som har genomgått nybörjarkurs vara med. Man tävlar i olika klasser och nivåer beroende på ålder och förkunskaper. Se ytterligare information i denna tidning och i våra annonser på klubbstugan och vid Konsum.

 

Träningssegling:

Är för klubbens medlemmar och arrangeras under sommaren på tisdagar av seglarskolans instruktörer.
Träningen är i första hand för klubbens optimistjolle seglare men även andra klasser är välkomna att delta.

Uppdaterad: 11 FEB 2018 20:28 Skribent: George Olvik

Postadress:
Bohus-Malmöns BK - Segling
Johnny Isdahl, Lillevalevägen 40
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: +46703784910
E-post: This is a mailto link

Se all info