Hoppa till sidans innehåll
Seglarskolan 2017

Seglarskolan


Välkommen till seglarskolan!

Vi skulle vilja börja med att tacka alla barn, föräldrar och instruktörer för en fantastisk seglarskolesommar 2018!

Nu ser vi fram emot en härlig seglarskolesommar 2019!

Anmälan till seglarskolan och sjölekis startar preliminärt den 15 mars.

Det händer mycket inom svensk segling och strukturen för seglarskolor runt om i landet. För att följa med i denna utveckling så blir det en del förändringar i seglarskolan i sommar.

Det kommer att finnas 4st olika seglarskolegrupper att välja på och det kommer att finnas 2st grupper för sjölekis, en förmiddagsgrupp och en eftermiddags grupp.

De grupper som går att anmäla sig till i sommar är:

Sjölekis - för barn 6år-8år. Här får barnen på ett lekfullt sätt prova på olika former av segling och övningar. Målet med kursen är att få barnen att känna sig trygga att vara på och vid vatten.

Nybörjargrupp - för barn fyllda 8år - 14år som kan simmar 200m på djupt vatten och som inte har gått seglarskola tidigare. Alla barn i denna grupp behöver hyra en optimistjolle till reducerat pris då barnen delar på ett antal optimister. Vi rekomenderar inte att eleven har privat båt under nybörjarkursen då risken finns att den privata båten skadas.

Grön grupp - för barn som har gått nybörjarkurs och eventuellt även fortsättning I. Här fortsätter eleven att repetera de grundläggande delarna och lär sig att bli mer trygg att utöva de olika seglingssätten. Här går det bra att ha egen båt.

Blå grupp - för barn som vill lära sig att tävla och som tidigare har gått grön grupp, fortsättning II eller III. Här lär man sig hur man tävlar i segling och målet är att våga vara med och segla en poängsegling. Här går det bra att ha egen båt.

Tävlingsgrupp - för barn som är med och seglar poängseglingar och som tidigare har gått i blå grupp eller tävlingsgrupp. Här rekommenderas att man har egen båt men det går att hyra.

En vecka seglarskola kostar 1500kr och man behöver vara medlem i BMBK.

En vecka sjölekis kostar 600kr (förmiddag eller eftermiddag) och man behöver vara medlem i BMBK. 

Medlemsavgift: 100kr/år

thyra för en optimistjolle i samband med seglarskolan:

  • 450kr vid deltagande i nybörjargrupp. 
  • 800kr vid deltagande i Grön/Blå/Tävlingsgrupp 

I år är det max 8st deltagare per grupp och vecka.

v.27 Nybörjargrupp, Grön grupp,

v.28 Nybörjargrupp, Grön grupp, tävlingsgrupp                

v.29 Nybörjargrupp, Grön grupp, Blå grupp     

v.30 Grön grupp, Blå grupp, tävlingsgrupp

v.31 Grön grupp, Blå grupp

Det krävs minst 5st barn/grupp för att det ska bli seglarskola. Vid de tillfällen där det blir färre barn/grupp kommer ni föräldrar att bli kontaktade 2v före kursstart.

När det är minst 5st barn som står i kö i en grupp finns möjligheten att skapa en ny grupp. Denna grupp kommer i så fall att köra på eftermiddagar kl 15.00-18.00 måndag-fredag när det finns tillgång till säkerhetsbåt. Det kan även finnas möjlighet att skapa en grupp kl. 9-15 om en annan grupp blir inställd på grund av för få barn/grupp.

Sjölekis 2019 (för- och eftermiddag)

v.28 – v.30 (grupp 1 kl 9.00-11.30 alternativt grupp 2 kl 12.30-15.00) max 8st barn/grupp.

Seglarskola för ungdomar/vuxna

Det har kommit en del önskemål om att skapa en grupp även för ungdomar och vuxna. Idag har vi enbart optimistjollar att tillgå men det finns möjlighet att bilda en eftermiddagsgrupp kl 15-18 om man har egen båt. Vid intresse skicka ett mejl till This is a mailto link

Träningssegling

På tisdagar v.27-31 kl. 15.30-17.30 kommer vi att ha träningssegling för alla medlemmar som vill prova på eller träna lite extra. Det går bra att låna en av våra optimistjollar och  ungdomar/vuxna tar med egen båt. Nytt för i år är att det kommer att delas ut pris till de som varit med på minst 3st tisdagsträningar i sommar.

Hyra av optimistjolle

Det går bra att hyra en optimistjolle för 100kr/timme för alla medlemmar, kl. 15.00-18.00 måndag-fredag och söndagar kl. 10-14

Privatlektion

Privatlektion med instruktör kostar från 500kr/timme beroende på antal deltagare.

"Gubb och Gum" segling

Tisdag v.29 kommer vi även att ha vår årliga "Gubb och Gum" segling! Då är det föräldrarnas tur att sätta sig i optimisterna och visa barnen vad de kan. Samling kl. 15.30

Poängseglingar

För alla ni som vill prova på att tävla så har vi poängseglingar på söndagar. Det går bra att låna en optimistjolle om man är medlem och det finns en instruktör på plats som visar hur allt går till. Samling kl. 10.00. Se mer information under fliken "kappseglingsverksamheten"

Välkommen med eventuella frågor via mail till :
Jessica och Susanne på: This is a mailto link

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 APR 2018 16:43 Skribent: Susanne Iwarson

Postadress:
Bohus-Malmöns BK - Segling
Johnny Isdahl, Lillevalevägen 40
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: +46703784910
E-post: This is a mailto link

Se all info