Hoppa till sidans innehåll
Seglarskolan 2017

Seglarskolan


Välkommen till seglarskolan!

Vi skulle vilja börja med att tacka alla barn, föräldrar och instruktörer för en fantastisk seglarskolesommar 2018!

Nu ser vi fram emot en härlig seglarskolesommar 2019!

Det händer mycket inom svensk segling och strukturen för seglarskolor runt om i landet. För att följa med i denna utveckling så blir det en del förändringar i seglarskolan i sommar.

Det kommer att finnas 4st olika seglarskolegrupper att välja på och det kommer att finnas 2st grupper för sjölekis, en förmiddagsgrupp och en eftermiddags grupp.

De grupper som går att anmäla sig till i sommar är:

Nybörjargrupp -du skall vara minst 8år (under året) och kunna simmar 200m på djupt vatten och du  har inte gått seglarskola tidigare. Vi går igenom allt från grunden i ett lugnt tempo och målet är att du ska känna dig trygg på vattnet och viljan att fortsätta segla. Här lär du dig seglingstermer, riggning av båten, kapsejsning, ta dig fram med optimistjollen på land och hav och sjövett.

Alla barn i denna grupp behöver hyra en optimistjolle till reducerat pris då barnen delar på ett antal optimister. Vi rekommenderar inte att eleven har privat båt under nybörjarkursen då risken finns att den privata båten skadas.

Grön grupp – du har gått nybörjarkursen, grön grupp eller fortsättning I. Här fortsätter vi att repetera de grundläggande delarna, skapa trygghet på vattnet och utöva de olika seglingssätten. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå flera gånger om man inte vill lära sig att tävla. Vi kommer att dela upp barnen i grupper beroende på kunskapsnivå.

Blå grupp – du vill lära dig att tävla och du har gått grön grupp, blå grupp, fortsättning II, III eller tävlingsgruppen och inte seglat poängsegling tidigare. Här lär vi oss hur vi startar, seglar snabbaste vägen, viktiga väjningsregler, trimning av båten och mycket mer. Målet är att våga vara med och segla en poängsegling. Här går det bra att ha egen båt. Denna kurs kan man gå många gånger om man vill lära sig mer om hur man tävlar men inte vill segla poängseglingar.

Tävlingsgrupp - för barn som är med och seglar poängseglingar och som tidigare har gått i blå grupp, forts. III eller tävlingsgrupp. Här fortsätter vi att ”finslipa” på det vi har lärt oss i den Blå gruppen och mycket mer. Målet är att känna sig förberedd för att segla i sin hemmaklubb under höst och vår om man vill. Här rekommenderas att man har egen båt men det går bra att hyra.

Sjölekis: Barn 6år (under året) och upp till 8år är välkomna att anmäla sig till BMBKs sjölekis. Här ges en introduktion till segling och båtliv på ett lekfullt och kravlöst sätt. Tanken är att man ska få upp ögonen för havet, vindar och segelbåtar. Kursen kan ses som en förberedelse till seglarskolans nybörjarkurs. Man får under dessa halvdagar följa med BMBKs instruktörer ut på havet i motorbåt, sitta med i optimistjolle, fiska krabbor, bada, leka roliga lekar och mycket mer.

Vi ställer inga krav på simkunnighet men en egen flytväst och vattenvana krävs. Man kan välja om man vill gå förmiddagskursen kl. 9.00 -11.30 eller eftermiddagskursen kl. 12.30-15.00  måndag – fredag v.28-30. I år är det max 8st barn/grupp.

 

Om du klickar på "till anmälan" här nedan så får du mer information om anmälan+fomulär. Du kommer att behöva fylla i ett anmälnings formulär+betalning inom 10 dagar för att få en säkrad plats till en av dessa grupper.

TILL ANMÄLAN för seglarskolan och sjölekis

 

Seglarskola för ungdomar/vuxna

Det har kommit en del önskemål om att skapa en grupp även för ungdomar och vuxna. Idag har vi enbart optimistjollar att tillgå men det finns möjlighet att bilda en eftermiddagsgrupp kl 15-18 om man har egen båt. Vid intresse skicka ett mejl till This is a mailto link

Träningssegling

På tisdagar v.27-31 kl. 15.30-17.30 kommer vi att ha träningssegling för alla medlemmar som vill prova på eller träna lite extra. Det går bra att låna en av våra optimistjollar och  ungdomar/vuxna tar med egen båt. Nytt för i år är att det kommer att delas ut pris till de som varit med på minst 3st tisdagsträningar i sommar.

Hyra av optimistjolle

Det går bra att hyra en optimistjolle för 100kr/timme för alla medlemmar, kl. 15.00-18.00 måndag-fredag och söndagar kl. 10-14

Privatlektion

Privatlektion med instruktör kostar från 500kr/timme beroende på antal deltagare.

"Gubb och Gum" segling

Tisdag v.29 kommer vi även att ha vår årliga "Gubb och Gum" segling! Då är det föräldrarnas tur att sätta sig i optimisterna och visa barnen vad de kan. Samling kl. 15.30

Poängseglingar

För alla ni som vill prova på att tävla så har vi poängseglingar på söndagar. Det går bra att låna en optimistjolle om man är medlem och det finns en instruktör på plats som visar hur allt går till. Samling kl. 10.00. Se mer information under fliken "kappseglingsverksamheten"

Välkommen med eventuella frågor via mail till :
Jessica och Susanne på: This is a mailto link

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 APR 2018 16:43 Skribent: Susanne Iwarson

 

Postadress:
Bohus-Malmöns BK - Segling
Johnny Isdahl, Lillevalevägen 40
47532 Öckerö

Kontakt:
Tel: +46703784910
E-post: This is a mailto link

Se all info